Onroerend Goed
Alles over onroerend goed

Notaris in Brunssum die u helpt met uw woning

U kunt bij ons terecht voor verschillende zaken rondom uw woning of ander onroerend goed. Wij leggen snel contact met de betrokken partijen zodat u weer snel, en met een goed gevoel verder kunt.
Zullen we kennis maken?
Hoe wij u helpen

Wat wij doen?

Een bakker maakt brood en een tandarts controleert uw gebit. Beroepen waarbij het duidelijk is wat men doet. Het werk van een notaris is soms niet voor iedereen duidelijk. Daarom leggen wij in het kort uit wat wij o.a. voor u kunnen betekenen.

Een huis kopen en een notaris
Notariele Akte woning
Hulp bij een

Woning kopen

U heeft uw droomhuis gevonden, de hypotheek is aangevraagd en de aankoop kan beginnen. Een notaris en een makelaar kunnen beide een koopovereenkomst opstellen. Wij kunnen niet alleen de overeenkomst opstellen, maar adviseren u ook graag over de inhoud. We willen graag dat de overeenkomst voor beide partijen passend is en dat u weet waarvoor u tekent.

Voordat de overdracht plaatsvindt, stellen wij de akte van levering op en voor beide partijen de nota van afrekening. Daarnaast voeren wij de zogenaamde verplichte onderzoeken uit. Hierbij controleren we o.a. of de verkoper daadwerkelijk de eigenaar is en controleren we de gegevens bij het kadaster. Tijdens de overdracht tekent u de akte van levering. Daarna mogen wij u feliciteren met uw nieuwe woning en de sleutels aan u overdragen!

wij kunnen ook helpen bij een

Hypotheek verkopen of oversluiten

Alle stukken voor de hypotheek zijn ingeleverd bij de bank. Vervolgens ontvangen wij een opdrachtbrief van de bank voor het maken van de hypotheekakte. Als de hypotheekakte is ondertekend zorgen we ervoor dat één en ander wordt ingeschreven bij het kadaster.

Koopovereenkomst woning notaris

Notariskosten huis kopen

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u op. Notariaat Verstegen is gevestigd in Brunssum.

Wist u dat…

De kosten van een notaris met betrekking tot financiering van uw woning aftrekbaar zijn? U kunt deze kosten meenemen in de aangifte voor de inkomstenbelasting. Onder deze kosten vallen bijvoorbeeld de hypotheekakte, kosten voor een overbruggingskrediet en de kosten van het kadaster. Helaas zijn de notariskosten die te maken hebben met de levering niet aftrekbaar.

Goed om over na te denken:

Als u een huis gaat kopen is het van belang dat u stil staat bij de stand van zaken tussen u en uw partner. Of misschien om alvast na te denken wat u voor uw huis wilt vastleggen als u iets gebeurt. Hiermee helpen wij u ook graag. Lees verder over samenlevingscontracten en testamenten.

Wij helpen u graag met:

Heeft u een vraag over een koopovereenkomst of wilt u Notariaat Verstegen graag inschakelen?

Neem contact met ons op