Ondernemingsrecht
Alles over ondernemen

Notaris die u en uw bedrijf helpt

Als ondernemer zult u vaker momenten ondervinden waarin u een notaris nodig heeft. Dat kan bijvoorbeeld zijn op het moment dat u een nieuwe onderneming wilt oprichten, aandelen wilt  overdragen of een andere akte nodig heeft.
Oprichten

B.V., N.V. of stichting oprichten bij een notaris

Om een B.V., N.V., stichting of vereniging op te richten, gaat u langs bij een notaris. U heeft hier namelijk een notariële oprichtingsakte voor nodig. Na een korte controle kunnen wij deze voor u opstellen. Als u deze heeft ondertekend bent u de trotse eigenaar van een nieuwe B.V., N.V., stichting of vereniging.

Ondernemingsrecht
Bedrijfsfusie of splitsing bij een notaris vastleggen
Aandelen

Akte van Aandelenoverdracht

Als u aandelen wilt overdragen, kopen of verkopen heeft u een akte van aandelenoverdracht nodig. Hierin wordt de prijs van de aandelen, eventueel een concurrentiebeding en de datum van de verkoop opgenomen. Het overdragen van aandelen komt vaak voor in situaties zoals nieuwe investeerders of een nieuwe zakelijke partner.

fusie & splitsing

Bedrijfsfusie of een splitsing

Het kan natuurlijk zijn dat uw onderneming fuseert met een andere onderneming of juist dat er een splitsing plaatsvindt. In dit geval kijken wij graag met u naar de gevolgen voor uw onderneming en hoe we dat zo goed mogelijk kunnen vastleggen in een akte.

Aandelenoverdracht notaris

Wist u dat…

Wij u ook graag adviseren welke rechtspersoon het beste bij u past? Daarna kijken we dan samen hoe we dit kunnen vastleggen.

Ook goed om over na te denken

Bent u van plan om te gaan trouwen en heeft u een eigen onderneming? Dan is het wellicht een goed idee om de waarde van uw onderneming vast te stellen en te laten vastleggen of te trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Lees meer over trouwen onder beperkte gemeenschap van goederen

Wij helpen u graag met:

Kunnen wij u helpen met het opstellen van een overeenkomst of een rechtsvorm op te richten?

De deuren van ons kantoor in Brunssum staan voor u open!
Neem contact met ons op